Wie ben ik

Mijn naam is Ellen Maes en ik ben mijn werkzame leven ooit begonnen als beëdigd vertaler Engels en Spaans. Vertalen is uiteindelijk altijd de rode draad gebleken door mijn leven; als vertaler goed lezen wat er staat, eventueel tussen de regels door. Bovendien ook stilstaan bij de boodschap die moet worden overgebracht. Later als docent Engels gaf ik zgn. ‘tailor made’ bedrijfscursussen. Ik moest goed luisteren naar de wensen van de cliënt en dit vervolgens vertalen in een op maat gemaakte cursus. Toen kwam hoogbegaafdheid op mijn pad en via de opleiding ‘Specialist in Gifted Education’ aan de universiteit van Nijmegen kwam ik terecht op de Leonardoschool te Venlo waar ik kinderen met spellingproblemen begeleidde, zowel individueel als in kleine groepjes. Een erg leerzame periode voor mij waarbij ik goed heb leren luisteren naar de kinderen. Het belangrijkste dat zij van mij vroegen was authenticiteit.

Nu als kindercoach vertaal ik nog steeds, zij het in enigszins aangepaste vorm: goed luisteren naar wat er daadwerkelijk wordt gezegd en achterhalen voor wie de boodschap eigenlijk is bedoeld.

De laatste jaren is mijn missie voor mij steeds duidelijker geworden: het individueel begeleiden van kinderen. Dat resulteerde juni 2010 in de afronding van de opleiding tot kindercoach.

Je kunt niet reageren.